TGI Fridays City

Jeg har begynt å jobbe som servitør på T.G.I. Friday’s City som ligger på Jernbanetorget. Det har vært litt av en intens, interessant og spennende opplæring som har vært noe utenom det vanlige. Denne restauranten er helt nyåpnet og var ikke en gang ferdig bygd da vi begynte med opplæringen.

Lånt fra TGI Fridays sin Facebook Page

Classroom training
Vi startet med 5 dager classroom-training som de kaller det, hvor man rett og slett hører på en trainer og tar notater. Dette er fra visjoner og historie og til mat og drikke og hva service er. Vi har måttet pugge viner, hvilke sauser som kommer med hvilke retter, alle knappene som må trykkes på, alle ting man skal huske å si til gjestene når de kommer. Vi har lært flere teorier som Friday’s baserer hele sin visjon på, hvordan vi skal oppføre oss, hva vi kan tilby gjestene  og hvor lenge vi skal vanske hendene. Det har vært en veldig tung prosess med mange vindruer pugget og rare navn på alkoholtyper jeg aldri har drukket, men jeg føler jeg har lært ekstremt mye.

MOC-uka
Etter 5 dager med slik trening har vi hatt noe som ble kalt MOC uka, (eller mock). Da ble venner og familie invitert til å spise under strengere forhold (mindre menyer, mindre valgfrihet osv) og til 50%. Mot at de har litt ekstra tolmodighet med kjøkken og servitører og at de gidder å svare på et spørreskjema om oppholdet. Dette må være den smarteste måten å starte på tror jeg. Da får du tid til å ta deg en ekstra titt på bestillingen før du sender den, du får tid til å huske å spørre gjesten om hvordan biffen skal være stekt og du husker å fylle på brus. Du får tid til å stoppe å tenke for at du skal få med deg alt istedet for å bli kastet ut i det i full fart og måtte lære av dine feil. Selvfølgelig var det også en mye lettere situasjon å lære av dine feil også, hvis du slo inn Chicken Fingers istedet for Chicken Fingers BLT f.eks, eller ikke bestile en Cæcar med kylling, men bare en Cæcar. Så uansett var det en veldig smart og lærerik måte å ha opplæring på.

Recognizions
Jeg vet ikke om du har sett alle pinsene Friday’s ansatte har på vesten og bukseselene sine? Hvis du ikke har lagt merke til det, så dra på Friday’s og se! Det er noe av det koseligste vi gjør syns jeg. Det er relativt store serimonier syns jeg. Staff meeting, med alle ansatte og det deles it pins til noen som har gjort det ekstra bra. Det finnes flere forskjellige som deles ut for spesielle ting, OMG pins hvis du har gjort noe ekstra, WOW pins hvis du er WOW, og en hammer hvis du jobber hard, er noen eksempler. Så leser trainer eller store manager opp fra en liste med begrunnelse for hvorfor en person har fått en pins, og så blir navnet avslørt og man må gå opp og motta denne pinsen og alle klapper og jubler. Det er så koselig. En stor motivasjonsfaktos og en skikkelig koselig guesture!

Jeg jobber deltid, så er der bare noen ganger. Men du er hjertelig velkommen!

Advertisements

One thought on “TGI Fridays City

  1. det hørtes jo ut som et ganske bra sted å jobbe da! og kjempesmart å starte opp med sånn MOC, det værste jeg vet er å bli kastet inn i en situasjon hvor man bare må lære mens man går, og hvor man da typisk gjør MASSE feil før man lærer. så det må være ganske smart både for restauranten og de ansatte.

    håper du fortsetter å trives der, da, når hardkjøret begynner også, hehe. og lykke til med pins-samlinga :’D

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s