Delirium, Glimmerglass, fantasy bøker!

Delirium av Lauren Oliver
Boka er satt i fremtiden, hvor presidenten for 90 år siden har funnet ut at kjærlighet er en sykdom. Ca 40 år sei dere fant forskere ut ordan man skulle kurere denne sykdommen. Operasjonen blir gjort når barna fyller 18 år så de skal slippe å leve med denne grusomme sykdommen. Lena gleder seg til å bli kurrert om ca 3 måneder.

Boka gir deg en helt ny verden å sette deg inn i. En helt ny tankegang. Du ser boka igjennom Lena sine øyne som er skeptisk til alt som har med kjærlighet å gjøre. Alle rutinene, hvordan samfunnet fungerer, lover og regler, en helt ny måte å leve på, blir man satt rett inn i, forklart nøye og det er lett å sette seg inn i samfunnet selvom det er alt vi som mennesker er i mot. Boka er spennende, nyskapende og spesiell. Jeg likte den veldig gøy og ble så overasket da jeg fant ut at det kun var første bok i en triologi. Gleder meg til å vite hvordan serien fortsetter. Det jeg liker spesielt godt med boka er hvordan 1. Bok er en bok i seg selv og kan leses alene! Det er en triologi hvor kun første bok er kommet ut.

Glimmerglass av Jenna Black
Dette er en serie om feer. Hvis du har lest Wings, Spells og Illusions så må du sette deg inn i en helt ny Avalon. Hvis du klarer t blir bøkene betydelig bedre. Her er Avalon, modernisert, med biler, mobiltelefoner og mennesker.

Historien er om Dana som flykter fra sin alkoholiserte mor i USA for å finne sin far i Avalon. Hun er halvt menneske og halvt fe og kalles en Feariewalker. Det er en skjelden skapning ettersom feer skjeldent får barn, og det får Dana oppleve på kroppen, når alle kjempe om å bruke henne.

Boka bruker desverre alt for lang tid til å bygge seg opp og forklare Avalon. Det er mange mennesker som introduserers til leseren og små topper med spenning som ikke helt kaprer leseren før de er over. Det skjer ikke stort før etter 200 sier, men de siste 50 sidene bygger opp til mer spenning, mer magi, mer drama og noe som faktisk gjør at jeg ikke vil legge fra meg serien fordi jeg tror bok nummer 2 kan bli veldig mye bedre. Dette er en triologi med en før-historie fra en av bikarakterene i serien som bok 0. Siste bokostnader kommer i juli!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s