Inception – Beste filmen

Jeg har nettopp sett Inception, med høye forventninger, imdb som støttespiller og en god gjeng venner var det ingenting som kunne ødelegge dette for meg. Dicaprio, Sci-Fi og høyt på topplista på imdb, kunne ikke gjøre dette bedre.

imdb.com er noe av det viktigste for meg når det gjelder film. Er filmen høyt på topplista til imdb er det mest sannsynlig en bra film. Da The Dark Knight kom var den fort på toppen av lista. Ingen forventet at den skulle bil på første plass, men å gå forbi The God Father og Shawshank Redemption er det ingen som forventer. I skrivende stund ligger Inception på 3. plass og hvis dette skal gå som The Dark Knight som nå ligger på 12. plass, vil nok Inception ligge rundt 20 plass når hysterie har lagt seg og litt flere har stemt.

Plottet
Utgangspunktet for filmen griper meg fra første stund. Å ha muligheten til å gå inn i andres drømmer, stjele andres tanker og plante ideer i underbevisstheten til de du går inn i drømmene til er fantastisk spennende. Inception er nemlig det de kaller å plante en ide dypt inn i en drøm – i en drøm – i en drøm. Å gi noen en ide som de senere skal tro er sin egen.

DiCaprio
Ingen kan klage på Leo i denne filmen. Han er så likanes og en komplisert mann i denne filmen. Med en trist bagrunn, et langt liv og mye han sjuler i tankene er han er fantastisk karakter, denne Dom Cobb.

Spenning fra start til slutt
Å bli satt inn i hele settingen, alle mulighetene som ligger for dine føtter, med drømme-arkitekter og dypt søvnmiddel er fantastisk. En helt ny verden åpner seg og fra man blir satt inn i prosjektiler, inception og drømmer i forskjellige lag er det mye å fordøye. Gjennom hele filmen er det spenning, action og mange lag av tidsperspektiver å gripe fatt i, helt til det hele ender i en utrolig spennende slutt. Jeg elsket den og filmen har fått en 10’er av meg på imdb og er på min første plass over beste filmer. Det er ikke rart at filmen var mest sett i Norge i helgen, som VG skriver.

Advertisements

8 thoughts on “Inception – Beste filmen

 1. Hei!
  Han heter da Dominic Cobb i filmen, ikke Donald Cobb 😉
  Sånn, da er jeg også en av de irriterende rette-menneskene ;P

  Bare en ting jeg lurte på med filmen..
  Når Fischer faller inn i Limbo etter å ha blitt skutt i det tredje drømmelaget.. Hvordan kan han da ende opp i Cobb’s Limbo? Når Limbo tidligere blir omtalt som et sted der din egen fantasi får jobbe fritt i all tid til hjernen din er eggerøre? Jeg ville jo da trodd at de måtte fulgt etter han inn i et annet Limbo, som han selv hadde laget da han døde i den tredje drømmen..

  Eneste logiske grunnen må jo være at Limbo er et fysisk sted, men det er jo enda mer ulogisk..

  1. Rettefeilen skal endres! Thanks ^^

   Men du har et poeng da! Men når han og kona også er i limbo er jo de i samme limbo… Og jeg tenker det kanskje har noe å gjøre med at de dør i samme drøm? Eller forlater drømmen på samme nivå, hvis du skjønner?

 2. to day was to see «yhe inseption», last movie to see in the cine was Shutter Island, so i get 2 in a roll with dicrapio and every time put very god performance.

  the movie make remember the matrix and dark city, but is a great movie, almost forget about the time, and the soundtrack, ufffff i love Hans Zimmer.

  see ya

   1. Siden Dicrapio spiller middelaldrende menn, single, mørke fortid (the departed, shutter island, the inception) virkelig viste deres faglige modenhet.

    god ettermiddag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s