Sannheter bak I Love You, Philip Morris

Etter å ha sett ”I Love You, Philip Morris” ble jeg fasinert av Jim Carreys karakter Steven Russell. Sanne historier er alltid spennende å se på film, like godt likte jeg ”Catch Me If You Can”. Conmen er stilig og det er ikke en tragedie å like dem. Jeg leste en artikkel på guardian.co.uk, hvor det er gjort et intervju med Russell fordi filmen har blitt laget fra historien hans. Her gir jeg deg en liten oppsummering fra artikkelen.

NB! Inneholder spoilers!

Kort om filmen

”I Love You, Philip Morris” er en annerledes romantisk film. Det er en film om Steven Russell som forelsker seg i en fange i fengselet han sitter i. Han heter Philip Morris. Resten av filmen er basert på alt Russell gjorde i kjærlighetens navn for å forenes med Philip når de blir adskilt en dag i fengeselet. Alt han gjør er av kjærlighet, når de er sammen vil han at Philip skal ha det bra, være rik, lykkelig, ha alt han trenger. Når de er fra hverandre går tidens hans ut på å finne en måte å komme seg ut av fengsel på. Dette gjør kjærlghetshistorien veldig spesiell. Det er historien til en forelsket, homofil conman.

Sannheter

Møte mellom de to homofile er akkurat som det var i virkeligheten, på biblioteket. Det var kjærlighet ved første blikk sier Russell selv. Morris var faktisk så uskyldig som han høres ut som på filmen, han satt i fengsel den gangen for  å ikke ha levert tilbake en leiebil i tide.

Da de kom ut av fengsel første gangen ville Russell ha penger nok så Philip og han kunne ha et godt liv sammen. Han fikk jobben som ”financial Officer” på bakgrunn av en CD han selv hadde skrevet, overdrevet og med referanser han selv svarte på.  Han klarte å få svindla ut hele $800 000 og kjøpte like mye goder som man kan se på filmen.

Scenen hvor han går igjennom døra kledd som en undercover hore, hvor han banker på døra med en walkietalkie er akkurat som i virkeligheten. Steven Russell sier han har gått ut av fengsel, gjennom hoveddøra to ganger.

Steven farget klærne sine grønne med hjelp av tusj og kom seg ut på den måten også.  Tusjen hadde han fått fra fengselets kunsttimer (i motsetning til hvordan han får det i filmen).

Han brukte 10 måneder på å fake sin egen AIDS sykdom.  Hele episoden med hans sykdom, at han ble overflyttet til et helsehjem, at han lot som han var sin egen doktor og at han ble overført til et program for AIDS som ikke eksisterte og at fengselet der han satt ble informert om hans død, er alt sant.

Russell var også adoptert, historien er litt mer trist enn filmen viser, hvor både den biologiske moren og faren ender opp sammen og får tre andre barn. I filmen blir det bare vist at moren har giftet seg på nytt og fått barn.

En annen funfact som jeg syns hadde vært tøff å få med på filmen var at Russell alltid brøyt seg ut av fengselet på fredag den 13. (det er dagen Philip Morris ble født på, hvis du husker det). Selv da han ble intervjuet spurte intervjueren om han visste når den neste fredag den 13. skulle være, sa han November, uten å tenke.

For en fascinerende mann. Han er ikke ond, bare smart. 144 år i fengsel syns jeg er litt i strengeste laget ^^

Advertisements

2 thoughts on “Sannheter bak I Love You, Philip Morris

  1. i don’t usually watch these kinds of films but i would like to know why you chose to watch this particular one. also, you spoiled the whole movie to anyone who might read this AND want to watch the film. : D

    1. I know i spoled the movie, it says so in the beginning. It is not a review of the film (in which I would never spoil) this is a blog to people who have seen it and want to learn more about the real story! 🙂 I watched it because true-stories are awesome and jim carrey is even awesommer ^^

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s