Bokanmeldelse: Percy Jackson & The Lightning Thief

Handling:
Percy Jackson får vite at han er en halvgud, drar på camp for å lære alt om grekerne og gudene. Han må trene for å bli sterk, kjapp og nøyaktig. På campen møter han andre halvguder og han blir fort satt ut på oppdrag. Han er blitt mistenkt for å stjele lynbolten til Zeus og må ut på oppdrag for å motbevise dette. Han drar sammen med kameraten sin Grover og en jente Annabeth han har møtt på campen.

Lite spennende
Historien i boka er lite spenningsoppbyggende. På reisen for å finne den ekte lyntyven kommer de tre opp i flere hendelser for å hindre de på vei. De møter skumle folk, monstre, forheksede objekter og hus. Hele tiden forventer man at det skal komme noe nytt som skal hindre de og hele tiden skjønner du at de skal komme seg ut av alle farer. Det er aldri et punkt i boka hvor det er så spennende at du ikke kan legge den fra deg.

Karakteren Percy Jakcon er også ganske irriterende. Han nekter å tro at han er sønn av en Gud og tror ikke at noen monstre eller noe han ser er ekte.  Selv om tegnene er rett foran nesen hans og han nettopp har drept et stort monster så er han verken noen halvgud eller spesiell. Dette var kanskje greit da det ikke var mye fantasy ute på markede, men nå, som det er fantasy, vampyrer, troll og fantasifigurer ute å går blir den litt for gammel. Han burde godta like fort som leseren at han er en halvgud og at han kan gjøre ting som normale barn ikke kan. Det blir litt irriterende å høre på hans protester gjennom første halvdel av boka.

Positive
Det finnes selvsagt noe positivt med boka, eller ville den vel aldri blitt kjøpt opp å laget film av. Det er en god historie som ikke er blitt gjort før. Det er spennende å bli kjent med en ny verden, hvor Olympia ligger rett over New York City og alt det innebærer å være halvgud. Det er alltid spennende når en ny verden åpner seg for føttene dine.  Historien fungerer og man vil lese ferdig boka bare for å vite hva som skjer.

For de yngre
Det er litt trist å si, men det virker som jeg har blitt for gammel. Hadde jeg vært 12 år så hadde nok boka vært mye mer spennende og ikke så forutsigbar. Uheldigvis (i denne sammenhengen, ikke i noen annen) har jeg vokst opp med Harry Potter, noe som gjør at jeg tidlig skjønner utfallet i boka.

Til slutt
Boka er helt grei, litt kjedelig og passer seg nok best for de som er litt yngre enn meg. Jeg gir den terningkast 3.

Advertisements

2 thoughts on “Bokanmeldelse: Percy Jackson & The Lightning Thief

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s