Filmanmeldelse: The Blind Side

ImdbPictureOm filmen
Michael Oher er foreldreløs, hjemløs og alene. Han blir tatt inn av familien Touhy. Han får sitt første rom, får egen privatlærer og starter å spille fotball. Dette er historien om en foreldrløs gutt og hans muligheter. Det er en historie om en familie som åpner armene sine for en fremmed som ikke har noe annet sted å dra.

Skuespillerene
Sandra Bullock har fått mye ros for rollen sin, som en bossy, kristen, rik men kjærlig mor. Hun har vunnet oscar for beste kvinnelige hovedrolle for prestasjonen sin.

Likevel syns jeg det er viktigere å trekke frem to andre.

Quinton Aaron, spiller Micheal Oher. Han spiller fantastisk. Det er en vanskelig rolle. Han er inadvent, usikker og sjenert. Likevel forstår du han. Han er morsom, sår og god. Quinton får skikkelig frem karakteren sin.

Jae Head er lillebroren i fortellingen. Han som endelig får en storebror. Han er bossy og elsker oppmerksomhet. Han er skikkelig energisk og vet akkurat hva han vil. Det er en skikkelig bra prestasjon av han unge skuespilleren.

Min mening
Historien er søt, fin og troverdig. Skuespillerene er gode, men ingen fortjente noen Oscar mener nå jeg. Historien fungerer, men det er verken noe spenning eller klimaks. Det er en film du kan se, for å ha hørt historien, men ikke mer enn det. Hvorfor den har fått så heftige kritikker og har 7,7 på imdb (i skrivende stund) fatter ikke jeg. Min imdb rating på denne filmen er 6/10. Hverken mer, eller mindre.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s