Bokanbefaling: House of Night

Dere som har fulgt meg på blogg.no har allerede lest innlegg om denne serien, kanskje. Men jeg tenkte jeg måtte gjøre denne bloggen fullkommen.

House of Night

Dette er en bokserie på i alt 12 bøker (etter det forfatteren har fortalt). Hittil er det kommet ut 6 bøker på engelsk og 2 av dem er oversatt til norsk. Dette er fantasy bøker, om vampyrer, alt det innebærer å «bli» vampyr, fra å være fledgling. Selvfølgelig har forfatteren flettet inn drama, spenning og ikke minst kjærlighet på fler nivå.

Handling: Bøkene er om Zoey som blir merket som vampyr og må flytte inn på House of Nigh for å lære alt om vampyr. Dette inkluderer hvordan de oppfører seg, hva de har muligheter til, ekstra krefter de får, rutualer, blodlyst og alt som vampyrer fører med seg. Man starter som fledgling og blir etterhvert gjennom skoletiden vampyr, hvis ikke man motstår forvanlingen og dør. Mens Zoey lærer, lærer vi. Dette gjør det hele veldig spennende. Man blir inkludert i en helt ny verden.

Vi får møte flere personer, vampyrer og tidligere menneskelig eks-kjæreste som ikke helt klarer å la Zoey gå. Det oppstår trekant-drama, sjalusi, bitchy klassekammerater og gode tvilling-venninner. Det er spenning og kjærlighet og en helt ny verden og måte å vise vampyrer på. I «vår tid» er vi vant til sukkersøte vampyrer som er som mennesker, her deimot får vi lære om ritualer, ild, luft, vann og jord krefter, bønner til vampyr-gudinnen Nyx og mye mer!

På engelsk, er det kommet ut 6 bøker. Bok nummer 7 kommer 27. april. Jeg syns ikke språket i bøkene er veldig vanskeilg, det er veldig tenåringsvennlig. Hvis du er usikker på om du skal lese bøkene på engelsk, eller vente til de kommer på norsk, foreslår jeg at du tester første bok på engelsk. Hvis du syns det er vanskelig er det bare å fortsette på norsk! Kommer du det gjennom bok nummer 1, så burde de andre gå greit de også.

www.houseofnightseries.com , kan du lese om serien og se bøkene som har kommet ut.

Advertisements

2 thoughts on “Bokanbefaling: House of Night

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s